-->

🔥البسبوسة رقم 1 في مصر🔥 اتحداكي بعد الفيديو ده هتبقي أستاذة فيها 👌(الموسوعه الشاملة للبسبوسة)

🔥البسبوسة رقم 1 في مصر🔥 اتحداكي بعد الفيديو ده هتبقي أستاذة فيها 👌(الموسوعه الشاملة للبسبوسة)
    🔥البسبوسة رقم 1 في مصر🔥 اتحداكي بعد الفيديو ده هتبقي أستاذة فيها 👌(الموسوعه الشاملة للبسبوسة)


    🔥البسبوسة رقم 1 في مصر🔥 اتحداكي بعد الفيديو ده هتبقي أستاذة فيها ...


    مقادير البسبوسة:

    الشربات الخفيف البارد
    بالكوب المعياري :
    1كوب ونص ماء
    1 كوب وربع سكر 
    بالجرام:
    350 جرام  ماء
    250 جرام سكر 

    ملحوظة:
    تم ذكر كمية السكر في الفيديو كوب ونصف لكن الكمية الصحيحة هي المكتوبة بالمقادير كوب وربع 250 جرام.
    الشربات خفيف بارد بحرارة الغرفة يعني مش في الثلاجه يدوب بياخد غلوة واحدة علي النار وتطفي بيبقي عامل زي المية بسكر كدة
    و البسبوسة  تكون ساخنة

    للبسبوسة 
    بالكوب المعياري:
    3 كوب سميد ناعم
    2/ 3 كوب عليهم معلقة سمنة دايبة 
    1/ 3 كوب جوز هند ناعم
     2/3 كوب حليب كامل الدسم. 
    1/3 كوب شربات تقيل. 
    كوب وربع سكر أبيض ناعم

    بالجرام

    للبسبوسة 
    500 جرام  سميد ناعم 
    150 جرام  سمنة دايبة 
    20 جرام جوز هند ناعم
    150 جرام حليب كامل الدسم 
    100 جرام  شربات تقيل 
    250 جرام  سكر أبيض ناعم

    الشربات التقيل داخل مكونات البسبوسة 
    يحضر بالطريقة التالية : 
    نصف كوب سكر + ربع كوب ماء + نقطتين من عصير الليمون 
    توضع كل المكونات في وعاء وترفع علي نار متوسطة بدون تقليب 
    عندما يبدأ بالغليان اخفضي درجة الحرارة واتركي المزيج يغلي علي نار هادئة لمدة 5 دقائق ( يؤخذ من مزيج الشربات الثقيل مقدار 1/3 كوب معياري بما يعادل 100 جرام ويترك يبرد جانبا ثم يستخدم ضمن مكونات البسبوسة )

    Ahmad Nasser
    @مرسلة بواسطة
    كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع حياتنا .

    إرسال تعليق